Telefoon landnummers in Europa

Landnummers zijn nummers die gebruikt worden om aan te geven in welk land een telefoonnummer is geregistreerd. Deze codes worden gebruikt wanneer je een telefoongesprek voert naar een ander land, of wanneer je een sms of voicemail naar een buitenlands nummer stuurt. In Europa zijn er tal van landen met verschillende telefoonlandcodes.


Hieronder een overzicht met de landnummers van de belangrijkste Europese landen

Albanië - Landcode: +355

Andorra - Landcode: +376

Armenië - Landcode: +374

Austria - Landcode: +43

Azerbeidzjan - Landcode: +994

Belarus - Landcode: +375

België - Landcode: +32

Bosnië en Herzegovina - Landcode: +387

Bulgarije - Landcode: +359

Croatië - Landcode: +385

Cyprus - Landcode: +357

Denemarken - Landcode: +45

Estland - Landcode: +372

Finland - Landcode: +358

Frankrijk - Landcode: +33

Georgië - Landcode: +995

Duitsland - Landcode: +49

Griekenland - Landcode: +30

Hongarije - Landcode: +36

Ierland - Landcode: +353

IJsland - Landcode: +354

Italië - Landcode: +39

Kazachstan - Landcode: +7

Kosovo - Landcode: +383

Kroatië - Landcode: +385

Letland - Landcode: +371

Liechtenstein - Landcode: +423

Litouwen - Landcode: +370

Luxemburg - Landcode: +352

Macedonië - Landcode: +389

Malta - Landcode: +356

Moldavië - Landcode: +373

Monaco - Landcode: +377

Montenegro - Landcode: +382

Nederland - Landcode: +31

Noorwegen - Landcode: +47

Oekraïne - Landcode: +380

Oostenrijk - Landcode: +43

Polen - Landcode: +48

Portugal - Landcode: +351

Roemenië - Landcode: +40

Rusland - Landcode: +7

San Marino - Landcode: +378

Servië - Landcode: +381

Slovakije - Landcode: +421

Slovenië - Landcode: +386

Spanje - Landcode: +34

Zweden - Landcode: +46

Zwitserland - Landcode: +41

De landnummers in Europa kunnen soms wat verwarrend zijn, vooral omdat sommige landen meer dan één landcode hebben. Ook kan het voorkomen dat twee landen dezelfde landcode hebben, of dat een landcode wordt gedeeld met een ander land buiten Europa. Hieronder geven we nog enkele voorbeelden van dit soort landnummers in Europa:

Verenigd Koninkrijk - Landcode: +44

Het Verenigd Koninkrijk heeft meerdere landnummers, afhankelijk van het deel van het land waarnaar je belt. Zo is de landcode voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland +44, terwijl de landnummers voor de Kanaaleilanden en de Isle of Man iets anders zijn.

Turkije - Landcode: +90

Turkije heeft ook meerdere landnummers, afhankelijk van het deel van het land waarnaar je belt. Zo is de landcode voor Istanbul +90 212, terwijl het landnummer voor andere delen van het land iets anders zijn.

Rusland - Landcode: +7

Rusland deelt de landcode +7 met Kazachstan, wat kan leiden tot verwarring wanneer je naar een van deze landen belt. Om te weten welk land je belt, is het belangrijk om de volledige telefoonnummer in te voeren, inclusief het gebiedscode en het lokale nummer.

Noorwegen, Zweden en Finland - Landcode: +47

Deze landen delen de landcode +47, wat betekent dat je het juiste land moet selecteren voordat je een gesprek of sms naar een van deze landen verzendt. Het is belangrijk om te onthouden dat de landnummers in Europa niet altijd uniek zijn en dat je daarom altijd het volledige telefoonnummer moet invoeren om ervoor te zorgen dat je het juiste nummer belt of sms't.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat er bepaalde nummers zijn die niet gebruikt mogen worden voor telefoongesprekken naar Europa. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde nummers die alleen gebruikt mogen worden voor telefoonnummers binnen hetzelfde land, of voor nummers die speciaal zijn gereserveerd voor diensten zoals telefoonbanken of nummerinformatie. Als je een nummer belt dat niet geldig is voor telefoongesprekken naar Europa, kan het zijn dat je een foutmelding krijgt of dat het gesprek niet wordt doorverbonden.

Samenvattend: Landnummers zijn nummers die gebruikt worden om aan te geven in welk land een telefoonnummer is geregistreerd. Deze codes worden gebruikt wanneer je een telefoongesprek of sms naar een buitenlands nummer stuurt, en zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste nummer belt. Hoewel de meeste Europese landen hun eigen unieke landcode hebben, kan het soms voorkomen dat een landcode wordt gedeeld met een ander land, of dat een land meerdere landnummers heeft. Het is daarom belangrijk om altijd het volledige telefoonnummer in te voeren wanneer je een gesprek of sms naar Europa verzendt, om ervoor te zorgen dat je het juiste nummer belt.

Waar wacht je nog op?

Waar wacht je nog op?

Start met uitbellen met jouw bedrijfsnaam én logo vanaf slechts € 15,- per maand. Verhoog je bereik met minimaal 12% in een handomdraai.

Maandelijks opzegbaar!