10 tips om meer klanten te werven als makelaar

In de wereld van vastgoed draait alles om het aantrekken van klanten en het opbouwen van duurzame relaties. Als makelaar speelt klantenwerving een grote rol in het succes van jouw onderneming. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net uw makelaarsavontuur begint, het vergroten van je klantenbestand is een voortdurende uitdaging. In deze blog delen we tips om je te helpen meer klanten aan te trekken, jouw aanwezigheid te vergroten en jouw vastgoedpraktijk te laten groeien. Lees hoe jij kunt schitteren in de kunst van klantenwerving en jouw zakelijk succes naar nieuwe hoogten kan tillen.

10 tips om meer klanten te werven als makelaar:

 1. Optimaliseren van online aanwezigheid: Zorg voor een professionele en informatieve website en gebruik sociale media platforms om jouw aanbod te delen. Dit maakt diensten gemakkelijk toegankelijk voor potentiële klanten, het zorgt voor een positieve eerste indruk en kan vertrouwen geven. Dit kun je doen door duidelijke CTA’s toe te voegen, zoals “Neem contact op” of “Vraag bezichtiging aan”.
 2. SEO: Optimaliseer jouw website voor lokale zoekmachines, zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden als ze op zoek zijn naar vastgoeddiensten in jouw regio. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je te richten op lokale zoekwoorden die relevant zijn aan jouw regio en vastgoedaanbod en gebruik relevante zoekwoorden in de meta-tags, titels en beschrijvingen van je webpagina’s.
 3. Netwerk: Bouw relaties op met andere professionals in de vastgoedsector, zoals advocaten, financiële adviseurs en aannemers. Neem deel aan lokale evenementen en beurzen gerelateerd aan vastgoed en onroerend goed. Of schrijf je in voor netwerkbijeenkomsten van de Kamer van Koophandel.
 4. Online Advertenties: Gebruik online advertenties op platforms zoals Google Ads en sociale media om uw diensten te adverteren aan een gericht publiek. Bepaal wie je specifieke doelgroep is, overweg hierbij factoren zoals locatie, leeftijd en inkomen van potentiële klanten. Gebruik bij het plaatsen van afbeeldingen en video’s op sociale media alleen maar materiaal van goede kwaliteit en voeg pakkende koppen en beschrijvingen toe.
 5. Organiseer open huizen: Organiseer regelmatig open huizen om potentiële kopers en verkopers persoonlijk te ontmoeten en uw aanbod te presenteren. Creëer een uitnodigende sfeer door bijvoorbeeld verse bloemen neer te zetten en zorg voor een schone en opgeruimde woning. Bereid ook gedrukte materialen voor zoals flyers met belangrijke informatie over de woning en de buurt. Overweeg het aanbieden van een kopje koffie of thee of een klein hapje, voor een gastvrije sfeer.
 6. Partnerschappen aangaan: Werk samen met lokale bedrijven, om wederzijdse verwijzingen te bevorderen. Zoek naar samenwerkingen met lokale bedrijven zoals interieurontwerpers, aannemers en hypotheekadviseurs. Organiseer gezamenlijke evenementen of workshops en overweeg elkaars diensten te promoten.
 7. Klantenreviews: Vraag tevreden klanten om ervaringen en deel deze op jouw website en marketingmateriaal. Het tonen van ervaringen van klanten creëert transparantie en geeft potentiële klanten vertrouwen in jouw professionaliteit. Moedig klanten aan om een review achter te laten en reageer hier op. Dit toont betrokkenheid en dat je waarde hecht aan de feedback van klanten.
 8. E-mailmarketing: Onderhoud regelmatig contact met uw klantenbestand via e-mail. Stuur bijvoorbeeld nieuwsbrieven met updates over de vastgoedmarkt, lokale trends en hypotheek informatie. Gebruik ook e-mails om aankomende evenementen en openhuizen aan te kondigen, personaliseer de e-mails door de naam van de klant te gebruiken.
 9. Content marketing: Contentmarketing is een krachtige strategie voor makelaars om waardevolle informatie te delen, hun expertise te tonen en potentiële klanten aan te trekken. Schrijf regelmatig blogs over lokale markttrends en handige tips voor kopers en verkopers. Maak video’s van huizen en appartementen om virtuele bezichtigingen mogelijk te maken.
 10. Referral Programma: Moedig bestaande klanten aan om nieuwe klanten naar jouw makelaardij door te verwijzen. Zorg dat je klanten op de hoogte zijn van het referral programma, benadruk hoe eenvoudig het is om deel te nemen en communiceer duidelijk wat de beloningen zijn, dit kunnen cadeaubonnen of bijvoorbeeld korting op de makelaarskosten zijn.

Deze tips kunnen jouw helpen bij het verkrijgen van nieuwe klanten. Verder zou je klanten kunnen werven via sociale media, lees daar meer over in onze blog “7 tips om klanten of leads te werven via Social Media”

Foto huiskamer

Het is als makelaar ontzettend belangrijk om connecties te maken, het bieden van klantgerichte service en het toepassen van doeltreffende strategieën. Met deze 10 tips in je arsenaal ben je goed op weg om niet alleen potentiële klanten aan te trekken, maar ook bestaande relaties te versterken. Als laatste om potentiële klanten vertrouwen te geven en over te halen om voor jouw te kiezen zou je lid kunnen worden van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, oftewel de NVM.

Lid zijn van de NVM biedt je direct deze voordelen:

 • Toegang tot unieke database: De objectendatabase biedt uitgebreide informatie, met zelfs de historie tot diep in de jaren 70. Met de exclusieve tools maak je daarmee de beste rapportages om gedegen advies te kunnen geven.
 • Actieve belangenbeharting: Als grootste vereniging van makelaars en taxateurs heeft NVM een actieve belangenbehartiging op landelijk én regionaal niveau.
 • Gratis juridisch advies: Bij de NVM heb je onbeperkt gratis eerstelijns juridische telefonische ondersteuning voor je dagelijkse praktijk. Via onze ledennieuwsbrief houden we je vervolgens op de hoogte van de laatste actualiteiten.
 • Inkoopvoordeel en korting: Bij de NVM krijg je inkoopvoordeel op diverse producten en diensten zoals verzekeringen, kennis en opleidingen, mobiliteit, ICT, checks voor huurders en Wwft en bedrijfskundig advies.
 • Netwerkbijeenkomsten: Leden van NVM houden heel laagdrempelig op verschillende manieren hun kennis up-to-date. Denk daarbij aan verschillende evenementen die exclusief voor NVM-leden georganiseerd worden zoals grootse ledencongressen en specialistengroepen.
 • Sterk A-merk: Als NVM-lid maak je bovendien onderdeel uit van hét sterke A-merk. Door middel van campagnes en zichtbaarheid in de media is NVM dagelijks zichtbaar.

Het is niet zo dat je je zomaar NVM-makelaar kunt worden:

 1. De toekomstige NVM-makelaar moet over voldoende kennis van het vak beschikken en die kennis bijhouden. Deze kun je bijvoorbeeld opdoen bij verschillende opleidingsinstituten, waaronder bij de Academie voor Vastgoed.
 2. Daarnaast werken alle NVM-makelaars volgens de NVM Erecode. Deze vormt een garantie voor de basiskwaliteit van ieder NVM-lid.
 3. Verder is er een screening van je CV en persoonsgegevens op juistheid en transparantie.
 4. Alle aanvragen die binnenkomen worden beoordeeld door de Commissie Lidmaatschapszaken.

Heb je interesse in het lidmaatschap van de NVM? Vraag dan hier het informatiepakket aan.

NVM
Waar wacht je nog op?

Waar wacht je nog op?

Start met uitbellen met jouw bedrijfsnaam én logo vanaf slechts € 15,- per maand. Verhoog je bereik met minimaal 12% in een handomdraai.

Maandelijks opzegbaar!