10 inspirerende quotes voor ondernemers

Als ondernemers staan we voor spannende en soms moeilijke tijden. Het is belangrijk om gemotiveerd te blijven en inspiratie te vinden in ons bestaan. In dit artikel geven we je 10 motiverende quotes van succesvolle mensen, vertaald naar het Nederlands, om ons te helpen onze dromen na te jagen, uitdagingen aan te gaan en te groeien als ondernemers. Deze quote zijn wijze woorden die ons kunnen helpen om te blijven doorzetten en ons doel te bereiken.

"1. The only limit to our realization of tomorrow will be our doubts of today." - Franklin D. Roosevelt

Vertaling: "Het enige dat onze verwezenlijking van morgen beperkt, zijn onze twijfels van vandaag."

Voorbeeld: Als beginnende ondernemer kun je soms twijfels hebben over je ideeën, vaardigheden of kansen. Het is belangrijk om die twijfels te overwinnen en te geloven in je visie en capaciteiten. Door vastberadenheid en zelfvertrouwen te tonen, kun je je doelen realiseren en succesvol zijn.

"2. Do not be embarrassed by your failures, learn from them and start again." - Richard Branson

Vertaling: "Schaam je niet voor je mislukkingen, leer ervan en begin opnieuw."

Voorbeeld: Fouten en mislukkingen zijn onvermijdelijk in ondernemerschap. In plaats van je te schamen voor je fouten, zie ze als leermomenten. Analyseer wat er fout is gegaan, leer ervan en gebruik die ervaring om jezelf en je bedrijf te verbeteren.

"3. The way to get started is to quit talking and begin doing." - Walt Disney

Vertaling"De manier om te beginnen is stoppen met praten en beginnen met doen."

Voorbeeld: Actie is essentieel in ondernemerschap. Als je een goed idee hebt, moet je niet blijven praten of twijfelen, maar actie ondernemen. Zet je ideeën om in concrete stappen en ga aan de slag om je onderneming op te bouwen.

"4. Every great dream begins with a dreamer. Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to reach for the stars to change the world." - Harriet Tubman

Vertaling: "Elke grote droom begint met een dromer. Onthoud altijd dat je de kracht, het geduld en de passie hebt om naar de sterren te reiken en de wereld te veranderen."

Voorbeeld: Grote ondernemers hebben grote dromen. Laat je niet ontmoedigen door de omvang van je dromen. Je hebt de innerlijke kracht en passie om je visie werkelijkheid te maken. Blijf gefocust, werk hard en je kunt je doelen bereiken en de wereld om je heen positief beïnvloeden.

"5. Your time is limited, don't waste it living someone else's life." - Steve Jobs

Vertaling: "Je tijd is beperkt, verspil het niet door het leven van iemand anders te leiden."

Voorbeeld: Als ondernemer moet je je kostbare tijd goed benutten. Richt je op je eigen doelen en passies in plaats van je te laten leiden door de verwachtingen van anderen. Neem het heft in eigen handen en creëer je eigen pad naar succes.

"6. The only place where success comes before work is in the dictionary." - Vidal Sassoon

Vertaling: "De enige plek waar succes vóór werk komt, is in het woordenboek."

Voorbeeld: Hard werken is de sleutel tot succes in ondernemerschap. Er zijn geen shortcuts naar succes. Je zult tijd, energie en toewijding moeten investeren om je doelen te bereiken. Houd vol en laat je inzet en toewijding de weg naar succes effenen.

"7. The biggest risk is not taking any risk. In a world that is changing quickly, the only strategy that is guaranteed to fail is not taking risks." - Mark Zuckerberg

Vertaling: "Het grootste risico is geen risico nemen. In een wereld die snel verandert, is de enige strategie die gegarandeerd faalt, geen risico nemen."

Voorbeeld: Ondernemerschap gaat gepaard met risico's. Het vermijden van risico's kan echter net zo schadelijk zijn als roekeloos handelen. Wees bereid om weloverwogen risico's te nemen en jezelf uit te dagen om te groeien en nieuwe kansen te grijpen.

"8. Don't worry about failure; you only have to be right once." - Drew Houston

Vertaling: "Maak je geen zorgen over falen; je hoeft maar één keer gelijk te hebben."

Voorbeeld: Angst voor mislukking kan je verlammen en je weerhouden om actie te ondernemen. In plaats van je te laten leiden door angst, focus je op je doelen en blijf je proberen. Uiteindelijk hoef je maar één keer succesvol te zijn om je onderneming tot een succes te maken.

"9. If you don't build your dream, someone else will hire you to help them build theirs." - Dhirubhai Ambani

Vertaling: "Als je niet aan je eigen droom werkt, zal iemand anders je aannemen om hen te helpen hun droom te realiseren."

Voorbeeld: Als ondernemer heb je de kans om je eigen visie en dromen na te jagen. Als je besluit om niet voor je eigen droom te gaan, zou je jezelf uiteindelijk kunnen vinden in een situatie waarin je andermans visie helpt realiseren, in plaats van je eigen potentieel te benutten.

"10. Success is not in what you have, but who you are." - Bo Bennett

Vertaling: "Succes zit niet in wat je hebt, maar wie je bent."

Voorbeeld: Ware succes als ondernemer komt voort uit je karakter, je doorzettingsvermogen, je passie en je bereidheid om anderen te helpen. Het gaat niet alleen om materiële rijkdom, maar ook om de positieve impact die je hebt op jezelf, je team en de gemeenschap om je heen. Streven naar persoonlijke groei en een positieve invloed hebben op anderen is de essentie van ware voldoening in ondernemerschap.

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met deze quotes en kun je het wellicht toepassen op hoe jij naar de wereld kijkt. Heel veel succes met het ondernemen! Droom jij van je eigen onderneming? Kijk dan hier op de website van de Kamer van Koophandel voor startersinformatie.

Steve Jobs introductie iPhone

Eén van de beste en meest inspirerende speeches ooit, is die van Steve Jobs in 2007. Dit ging over de introductie van de iPhone.

Bekijk hieronder deze legendarische presentatie:

Waar wacht je nog op?

Waar wacht je nog op?

Start met uitbellen met jouw bedrijfsnaam én logo vanaf slechts € 15,- per maand. Verhoog je bereik met minimaal 12% in een handomdraai.

Maandelijks opzegbaar!